Головна  /  Новини  /  ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З ПАНКРАТІОНУ

Наші Партнери










Сертифіковано в Україні
ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З ПАНКРАТІОНУ PDF Друк e-mail

ПОЧАТОК ЗРОБЛЕНО - ПЕРША БРОНЗОВА НАГОРОДА ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ З ПАНКРАТІОНУ

ПАНКРАТІОН - це стародавній вид єдиноборства, який поєднує в собі прийоми боротьби та кулачного бою. Слово панкратіон створено з двох слів «ПАН» і «КРАТОС», що в перекладі означає абсолютна перемога, або перемога за допомогою сили та знань. 20-23 серпня ц .р. у м. Джаково (Хорватія) відбувся молодіжний чемпіонат світу з панкратіону.

alt

Єдиним представником від Хмельницької області став динамівець Володимир Лахман. На всесвітній килим зібралось близько 300 учасників з 50 країн світу. Змагання проводились під прапором міжнародної асоціації спортивної боротьби FILA.

Перший поєдинок –завжди найважчий , саме від нього залежить подальший хід боротьби. Володимиру випав нелегкий жереб. Адже вже в першій сутичці він зустрівся з місцевою «зіркою» - хорватом Томіславом Мосетом .Весь поєдинок проходив під великим тиском і глядачів, які підтримували свого, і суддів , які підтримували організаторів. Але незважаючи ні на що Володимир на останній хвилині провів блискавичний прийом і отримав перемогу. Другу сутичку больовим прийомом здолав представника Сербії, далі Німеччини, і тільки за вихід у фінал з незначною перевагою поступився діючому чемпіону світу французу Фабьєну Брохетелю, тут певно що бракувало досвіду.

На шляху за бронзову нагороду вже ніхто і ніщо не могло зупинити нашого спортсмена . Незважаючи на незначну травму , Володимир зумів продемонструвати волю до перемоги і отримати чисту перемогу больовим прийомом та завоювати бронзову нагороду Чемпіонату світу . А в командному заліку збірна України – до складу якої входить Володимир Лахман посіла друге місце. Готувала спортсмена Оксана Пилипчук. У Хмельницькій області розвитком панкратіону – піклується Хмельницька обласна організація ФСТ «Динамо» України в особі заступника голови Геннадія Домбровського, який очолює обласну федерацію панкратіону. Саме завдяки цілеспрямованій роботі товариства Володимир зміг потрапити на чемпіонат, бо не секрет , що основною проблемою є фінансування .

Розвиток панкратіону в Україні і в товаристві «Динамо» не є випадковим, адже за ініціативи Голови Центральної Ради ФСТ «Динамо», Президента Федерації панкратіону України, Народного депутата України, Віце-президента НОК Віктора Коржа 27 травня 2010 року відбувся семінар – презентація. Обговорювались питання впровадження панкратіону, як базового виду спорту в обов'язкову програму підготовки працівників правоохоронних органів та співпрацю ФСТ «Динамо» України, Федерації панкратіону України».

Підсумки семінару підвів Корж В.П. –де зазначив: « Панкратіон – це вид спорту, який об'єднає прийоми затримання, нападу, захисту, конвоювання, весь технічний арсенал, необхідний співробітникам правоохоронних органів. Крім того історичне значення панкратіону сприяє вихованню гідності, честі, патріотизму».