Головна  /  Новини  /  Найсильніші бійці області з панкратіону – динамівці!

Наші Партнери










Сертифіковано в Україні
Найсильніші бійці області з панкратіону – динамівці! PDF Друк e-mail

Найсильніші бійці області з панкратіону – динамівці!

Панкратіон, що є синтезом боротьби та кулачного бою, офіційно введений до переліку видів спорту в Україні в 2004 році. Спільними зусиллями обласної організації ФСТ "Динамо", управління у справах сім'ї, молоді та спорту та, звісно, Федерації панкратіону України у 2006 році відкрито осередок з цього виду спорту і у Хмельницькій області. А історія панкратіону сягає далекої давнини.

З єдиноборств, у програму античних олімпійських ігор входили боротьба, кулачний бій, а починаючи з олімпіади 648 року до н.е. і панкратіон. Для порівняння: майже через 700 років з'явився тайський бокс. Через 1000 років у Кореї початок розвиватися мистецтво, що одержало назву тхеквон-до. Майже через 1200 років у Китаї, у монастирі Шаолінь, Бодхідхарма став культивувати серед ченців кунг-фу. Через 2100 років на острові Окінава виникло карате-до.

Панкратіон представляє практичний інтерес для співробітників правоохоронних органів, адже має досить грізний арсенал дозволених дій серед яких, зокрема, і удари руками і ногами в тому числі у захваті і боротьбі, больові та задушливі прийоми, весь цей арсенал може використовуватись у стійці. Таким чином, цей вид спорту має унікальний прикладний характер для правоохоронців. А тому, не випадковим є те, що Федерація панкратіону України та її обласний осередок створювались за ініціативи представників Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України. Так, Президентом Федерації панкратіону України є Народний депутат України, голова ФСТ «Динамо» України Віктор Корж. Почесним головою обласного осередку – заступник голови обласної організації ФСТ «Динамо» підполковник міліції Геннадій Домбровський.

Про престижність цього двобою свідчить те, що, панкратіон увійшов до програми Всесвітніх ігор з єдиноборств, що проходив цього річ у Пекіні. Звісно, проводяться чемпіонати світу та Європи, відбір до яких проводиться на офіційних всеукраїнських змаганнях.

6 листопада у залі єдиноборств навчального центру Управління МВС України у Хмельницькій області проходив особисто-командний чемпіонат області з панкратіону серед дорослих. Метою цих змагань було підвищення рівня спортивної майстерності спортсменів та формування збірної команди області для участі у чемпіонаті України, який проходитиме 9-11 грудня поточного року у Білій Церкві. alt В змаганнях прийняло участь 45 спортсменів, серед яких 3 майстра спорту України, 19 кандидатів в майстри спорту України. Чемпіонат проходив у розділах: граплінг – поєдинки без ударів, агон – поєдинки з обмеженим контактом та у розділі комбат граплінг – поєдинки з повним контактом.alt

На килимі йшла жорстка й безкомпромісна боротьба за право здобути титул чемпіона області та путівку на чемпіонат України. Проте, помилковою є думка, що контактні види єдиноборств виховують жорсткість. Спортсмени суперники лише на килимі, а поза ним, - толерантні та ввічливі, і глядачі змогу неодноразово пересвідчитись у цьому: переможені вітали переможців, у випадку випадкового порушення правил змагань бійці визнавали це та, окрім обов’язкового покарання судді, загальноприйнятими в єдиноборствах жестами просили у суперника пробачення. Багато із бійців на килимі вели принципові поєдинки, а в житті – товариші та навіть друзі.

Серед спортсменів які показали високу спортивні майстерність та морально-вольові якості слід відмітити: Артема Артемчука, Руслана Абібулаєва, Сергія Бабія, Петра Навойтка, Олександра Присяжного Максима Пашкова, Олега Савчука, Олександра Бабюка. Беззаперечним лідерами обласних змагань були вихованці тренера-викладача Хмельницької ДЮСШ «Динамо» Дмитра Павлюка.

У командному заліку найсильнішими виявилась збірна команда «Динамо» м. Хмельницький, друге місце команда м. Кам’янць-Подільський, третє місце за командною з однойменною назвою «Деражнянець».

Cпортсмени, що показують високі результати та найбільш перспективні мають змогу продовжити спортивну та професійну кар’єру в правоохоронних органах.alt

Організатори змагань висловлюють щиру вдячність начальнику УМВС України у Хмельницькій області, голові обласної організації ФСТ «Динамо» полковнику міліції Сергію Шутяку за створення умов для тренувань та змагань.

Фізкультурно-спортивний відділ ХОО ФСТ «Динамо» України